Predici si cuvantari audio

Sinaxar

Newsletter Manastirea Partos

construimcatedrala.ro

În urma realizării unui protocol de colaborare între Primăria Banloc, Școala Generală Banloc și Mănăstirea noastră, conducerea Primăriei, în acord cu Consiliul Local Banloc, a pus la dispoziția Sfintei Mănăstiri un spațiu foarte generos, în cadrul clădirii școlii din localitatea Partoș, care să funcționeze în regim de Centru Social.

La inițiativa domnului primar Toța Cornel, în strânsă comunicare cu conducerea mănăstirii, a fost renovată întreaga clădire și amenajată adecvat pentru activitățile ce se vor desfășura.

În cadrul acestui Centru există SALA CHRISTIANA – un spațiu generos de întâlnire – care poate găzdui conferințe, agape la diferite evenimente, ateliere de lucru, mici spectacole etc.

Tot în cadrul Centrului funcționează și un CABINET MEDICAL, în care, începând cu acest an 2016, medicul de familie din Banloc va putea consulta odată pe săptămână locuitorii din Partoș care, fie din cauza bătrâneții, fie a bolii, nu se pot deplasa până la dispensarul aflat în centrul de comună. Tot în acest cabinet și medicii apropiați mănăstirii vor putea împlinii la finalul de săptămână, acte de filantropie socială față de persoanele aflate în suferință.

De asemenea, Centrul Social „Sf. Iosif cel Nou” dispune și de o SPĂLĂTORIE SOCIALĂ, care își pune la dispoziție serviciile pentru bătrânii singuri și neajutorați, precum și pentru familiile nevoiașe cu mulți copii.

În cadrul Centrului sunt amenajate și câteva dormitoare cu un număr total de 25 de locuri de cazare și este în curs de amenajare și o BUCĂTĂRIE SOCIALĂ

Amintim că mănăstirea noastră dezvoltă de câțiva ani mai multe proiecte sociale, dintre care amintim: „BUCĂTĂRIA PE ROȚI”, „PAȘI ÎMPREUNĂ” etc. și prestează multe servicii filantropice. Toate acestea se vor putea derula, în momentul finalizării lucrărilor, în întregime în Centrul Social care-a primit numele Sfântului Iosif, cunoscută fiind bunătatea și dragostea de oameni a sfântului nostru ocrotitor.

Mănăstirea a beneficiat de Sala Christiana încă din anul 2009 când aceasta a fost amenajată cu sprijinul SNPPC - Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual; în luna ianuarie a anului 2016, după șase ani de funcționare, a fost renovată în întregime și încorporată în noul Centru Social.

Mai amintim că în cadrul școlii funcționează și grădinița cu program normal.