Predici si cuvantari audio

Sinaxar

Newsletter Manastirea Partos

construimcatedrala.ro

Sâmbătă, 27 Mai, la Sala Christiana, a avut loc reprezentația teatrală Drumul de întoarcere. Au fost prezentate, folosindu-se de texte luate din literatura și lirica lumii, diferite ipostaze ale regăsirii lui Dumnezeu de către om. Diferite categorii de oameni din contexte sociale variate, diferite situații de viață, toate au deschis căi unice de reîntoarcere la Cel Care e Binele și Viața noastră, a tuturor, Domnul. Drumul de întoarcere a fost o veritabilă pledoarie pentru nevoia de Dumnezeu, Care dă sens și împlinire vieții fiecărui om.

Referindu-se la această piesă, actorii ne-au declarat: ”Fiecare are drumul lui de întoarcere Acasă; pentru unii e firesc și simplu și nimic nu li se pare complicat. Pe alții îi alege drumul și tăria și-o iau din fiecare pas făcut, iar alții nici cu prețul vieții lor nu s-ar abate de la drumul ales. Pentru toți călătoria este un dar.”

Cu câteva clipe înainte de a intra în scenă tot ei ne-au spus că Drumul de întoarcere este ”un omagiu adus celor care sunt pe cale și nu o părăsesc, celor care prin viața lor au devenit un exemplu”.

Din distribuție amintim pe Ana Maria Cojocaru și Cătălin Ursu. Ei sunt ”actori emblemă” ai Teatrului Național din Timișoara cu o impresionantă experiență artistică, foarte iubiți de publicul Naționalului timișorean și devotați acestuia. Au făcut roluri foarte importante în spectacolele multor regizori de mare valoare și înnobilează prin activitatea lor susținută și intensă viața culturală și artistică a orașului de pe Bega. Lor li s-a adăugat tânărul actor Raul Lăzărescu, care a fost o deosebit de plăcută surpriză a serii. Prestația lor, profunzimea mesajului transmis, atmosfera extraordinară pe care au creat-o chiar și prin modul în care au organizat și decorat sala, au produs mari emoții și deosebit de intense trăiri în sufletele celor care au umplut până la refuz spațiul Sălii Christiana.