Predici si cuvantari audio

Sinaxar

Newsletter Manastirea Partos

construimcatedrala.ro

Între 31 mai și 3 iunie a.c., o delegație din partea International Inter-confessional Congress of Religious (CIR) (Congresul Internațional pentru Persoane Consacrate),  formată din șapte călugări și călugărițe din mai multe țări din Europa Occidentală (Anglia, Germania, Cehia, Elveția și Italia) și condusă de Pr. Nicolas Stebbing de la Community of the Resurrection, Mirfield - UK, s-a aflat în vizită în Arhiepiscopia Timișoarei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului. Delegația a fost însoțită, pe tot parcursul vizitei, de monahi și monahii din Arhiepiscopia Timișoarei. 

În cele patru zile au fost vizitate mai multe biserici și mănăstiri din cuprinsul eparhiei, printre care: Catedrala Mitropolitană, Mănăstirile Timișeni-Șag, Luncanii de Sus, Românești, Partoș, biserica Parohiei Timișoara Fabric Vest și biserica Parohiei Remetea Mare. Pe tot parcursul vizitei delegației străine în Arhiepiscopia Timișoarei au avut loc întâlniri cu monahi și monahii, dar și cu preoți de mir de la parohii.

La Mănăstirea Partoș oaspeții noștri s-au închinat la mormântul Sfântului Iosif cel Nou, au vizitat ambele biserici, Centrul Social și au avut marea bucurie de a se întâlni cu Întâistătătorul Mitropoliei Banatului, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan care le-a vorbit despre profundul tezaur al tradiției monahale ortodoxe și le-a așezat la inimă multe cuvinte de mare folos duhovnicesc.

Seara s-a încheiat cu o agapă oferită în Sala Christiana a Centrului Social.

Congresul este organizat odată la doi ani.