Predici si cuvantari audio

Sinaxar

Newsletter Manastirea Partos

construimcatedrala.ro

Și anul acesta zilele sfinte ale Paștilor au fost marcate la mănăstirea noastră de slujbe deosebite și de un număr mare de credincioși care au participat la ele. Urmându-l pe Iisus prin Patima Sa și lăsându-se îngropați împreună cu El, credincioșii care au participat la slujirile liturgice ale acestei perioade, au și înviat cu Domnul la o viață nouă, făcând din Înviere cu adevărat piatra fundamentală a propriei existențe.

Referindu-ne la praznicul luminat al Învierii și anul acesta Sfânta Lumină a fost adusă la Mănăstirea Partoș de la aeroportul din Timișoara. A fost așezată pe altarul Sfântului de unde, la timp potrivit, a fost împărțită mulțimii credincioșilor. După înconjurarea bisericilor și tradiționala procesiune a urmat Utrenia Învierii care s-a săvârșit în aer liber, la altarul de vară. Apoi a urmat Sfânta Liturghie pascală în biserica mare a mănăstirii în cadrul căreia a fost citit cuvântul pastoral al Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan.

 A doua zi, la orele amiezii, s-a săvârșit Vecernia Mare a Paștilor în cadrul căreia Evanghelia Învierii s-a citit în mai multe limbi.