Predici si cuvantari audio

Sinaxar

Newsletter Manastirea Partos

construimcatedrala.ro

Sâmbătă, 21 Mai 2016, după săvârșirea Sfintei Liturghii închinate Sfinților Mari Împărați Constantin și Elena, la Centrul Social al mănăstirii, în sala media, a fost vernisată expoziția de fotografie „Între Ohrida și Partoș. Mănăstirile Sfântului Iosif”, în prezența a numeroși credincioși.
Este de fapt o recompunere prin texte și câteva zeci de imagini alese cu multă grijă a itinerariului petrecerii monahale a Sfântului Iosif începând cu Mănăstirea Maicii Domnului din Ohrida, în care intră ca frate începător la vârsta de 15 ani, continuând cu mănăstirile athonite Pantocrator, Marea Lavra, Xiropotamu, Cutlumuș, Vatoped, unde se nevoiește mai bine de 60 de ani și încheind cu Partoșul, ultimul său popas pământesc, de unde se mută la Cer în data de 15 August 1656, chiar în ziua praznicului Adormirii Maicii Domnului.

Expoziția poate fi vizitată pe toată durata anului în curs, ea fiind unul din proiectele prin care Sfântul Iosif cel Nou este comemorat la 360 de ani de la mutarea sa la veșnicele locașuri și la 60 de ani de la canonizarea sa.

Evenimentul face parte din manifestările prilejuite de Zilele Artei Sacre de la Partoș, ediția I.