Predici si cuvantari audio

Sinaxar

Newsletter Manastirea Partos

construimcatedrala.ro
Prima duminică după sărbătoarea Sfintelor Paști, numită și a Sfântului Apostol Toma, sau Duminica Tomii, a fost zi de praznic la mănăstirea noastră, o zi de mărturisire și părtășie duhovnicească, o zi de înălțare sufletească; realități spirituale concretizate prin participarea unor oaspeți, prieteni de suflet și a unui număr impresionant de credincioși care ne-au călcat pragul.
Prieten si dascăl al fericitului întru adormire părinte Varlaam Almăjanu, starețul și duhovnicul de suflet al comunității de la Partoș, părintele profesor Constantin Necula a săvârșit dumnezeiasca Liturghie împreună cu părinții mănăstirii și alături de alți doi oaspeți deosebiți, protosinghelul Sofian Costea și diaconul Alexandru Crivăț din Arhiepiscopia Tomisului.
 
Programul sărbătorii a continuat cu slujba Parastasului săvârșit la mormântul părintelui Varlaam, urmat de lansarea cărții "Iubirea ca poruncă. O călătorie cu Padre prin Decalog", volum realizat de membrii comunității duhovnicești de la Partoș, prin transcrierea omiliilor și a catehezelor lui Padre, rostite de către acesta la Școala de Duminică, în prima jumătate a anului 2019, îndată după săvârșirea Sfintei Liturghii.
Introducerea tematică a volumului "Iubirea ca poruncă", realizată de fratele nostru Calin Petcana, a fost împletită cu momente muzicale din creația clasică, interpretate de cvartetul "Cantabile", finalul întâlnirii aparținându-i părintelui Constantin Necula.
Prin osteneala prietenilor lui Padre și a celorlalți membrii activi ai comunității bisericești de la Partoș, Duminica Tomii a devenit o sărbatoare-eveniment a încredințării în Învierea Domnului, o actualizare a mesajului evanghelic prin cuvântul împărtășit de părintele Varlaam de peste ani, concretizat în volumul lansat, prin tot ceea ce reprezintă lucrarea mântuitoare prin prietenii Săi chemați la misiune din generație în generație, spre bucuria credincioșilor!
Mulțumim tuturor celor ce au făcut posibil ca acest eveniment să fie de excepție: Vest Sound Grup - pentru partea de sunet, Dana Moica - pentru foto, Trio Events and Hotel-Restaurant, Cramele Recas.
 
Har și binecuvântare din Casa Sfântului Iosif.
 
p. Simeon