Predici si cuvantari audio

Sinaxar

Newsletter Manastirea Partos

construimcatedrala.ro

Patriarhia Ierusalimului a proclamat duminică,  31 Ianuarie 2016,  canonizarea Sfântului Cuvios Ioan Iacob de la Neamț. Din inițiativa și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Patriarhia Română a fost reprezentată la eveniment de către o delegație a Bisericii noastre, condusă de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, au făcut parte din această delegație, ca reprezentanți ai Arhiepiscopiei Timișoarei, părintele Simeon Stana, exarhul mănăstirilor din eparhie și părintele Varlaam Almăjanu, starețul Mănăstirii Partoș.

Delegația Patriarhiei Române a fost primită în data de 30 Ianuarie de către Patriarhul Ierusalimului, Teofil al III-lea, iar a doua zi, duminică, 31 Ianuarie,  a participat la Mănăstirea Sfântul Gheorghe Hozevitul, la Sfânta Liturghie și la rânduiala canonizării Sfântului Ioan Iacob, de către un sobor de ierarhi condus de către sanctitatea Sa, Teofil al III-lea.
Membrii delegației s-au închinat pe durata șederii în Țara Sfântă, la mai multe din locurile sfinte de care se leagă istoria sfânta mântuirii noastre. De asemenea, au fost vizitate Reprezentanțele Patriarhiei Române de la Ierusalim și Ierihon. Cei prezenți au fost primiți cu multă bucurie și dragoste creștinească de către superiorul așezămintelor românești de la Ierusalim, Ierihon, Iordan, părintele Teofil Anăstăsoaie.

Zilele petrecute în Țara Sfântă au fost zile pline de bucurie și adâncă simțire duhovnicească și cu siguranță nu vor fi uitate de către toți cei care au participat.