Predici si cuvantari audio

Sinaxar

Newsletter Manastirea Partos

construimcatedrala.ro

În seara zilei de luni, 11 decembrie, cu începere de la orele 20.00, în sala Christiana a Centrului cultural și social al Mănăstirii, a avut loc concertul de colinde „Călătorind spre Casa Pâinii” ajuns la cea de a VIII-a ediție. Programul a fost deschis printr-un cuvânt de întâmpinare rostit de către părintele stareț Varlaam Almăjanu despre sensurile adânci și duhovnicești ale praznicului Nașterii Sfinte de care ne apropiem.

Primii artiști care au adus în inimile celor prezenți - și care au umplut până la refuz sala evenimentului - lumină din lumina Betleemului prin frumoasele lor colinde, au fost membrii coralei bizantine „Sf. Ierarh Nicolae” al Facultății de Teologie din Timișoara, dirijați cu multă dăruire și profesionalism de către părintele prof. Ionuț Arderean. Lor, în derularea programului serii, le-au urmat iubiții actori ai Teatrului Național din Timișoara Ana Maria Cojocaru și Cătălin Ursu care au pus la inima distinsei asistențe frumoase povești de iarnă. Cu toții am fost readuși în minunata lume a copilăriei când, la gura sobei ascultam în serile lungi de iarnă povești minunate, luptându-ne cu somnul așteptând finalul lor frumos și cu siguranță neașteptat. Qvartetul Incanto Quartetto din Timișoara au fost extraordinara încununare a acestei seri speciale. Muzica lor specifică acestei perioade sfinte culeasă atât din repertoriul național, cât și din cel internațional au purtat inimile celor prezenți în zările nesfârșite ale bucuriei și luminii.

Tot programul a fost, fără doar și poate, o frumoasă trăire a bucuriei Nașterii Sfinte și o întâlnire de taină cu Cel întrupat pentru noi și a noastră mântuire.

Foto: Dana Moica