Predici si cuvantari audio

Sinaxar

Newsletter Manastirea Partos

construimcatedrala.ro

UPDATE: Întrucât în zilele de 13, 14 și 15 Decembrie a fost decretat doliu național în memoria Regelui Mihai I al României, concertul nostru de colinde va avea loc luni, 11 Dec. 2017, orele 20, și nu în data anunțată anterior (vineri, 15 Dec. 2017). 

Cu multă bucurie în suflet vă adresăm chemarea de a participa vineri, 15 decembrie a.c. la Concertul de Crăciun de la Partoș „Călătorind spre Casa Pâinii”, care a devenit deja o frumoasă tradiție și a ajuns la a VIII-a ediție. Evenimentul va avea loc în sala Christiana a Centrului social, cultural și educațional Sfântul Ierarh Iosif cel Nou, cu începere de la orele 18.00 și este organizat de către Mănăstirea Partoș în colaborare cu Asociația Semper Agape.

Își vor da concursul Corul bizantin „Sfântul Ierarh Nicolae” al Facultății de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara condus cu profesionalism și dăruire de către părintele arhid, prof. dr. Ionuț Arderean, precum și Incanto Quartetto, un nume sonor în muzica de cameră și în peisajul cultural al Timișoarei condus de către violonistul Ovidiu Adrian Rusu, concert-maestru al Orchestrei Operei Române Timișoara și absolvent al Conservatorului din Cluj și avându-i ca membri pe Nada Petrov (vioară), Marius Bernecker (violoncel), absolvenți ai Facultății de muzică din Timișoara și Veaceslav Mînzat (violă), absolvent al Conservatorului din Moscova.

Vom audia colinde tradiționale, precum și compoziții muzicale atât din repertoriul românesc, cât și din cel internațional. Bucuriile și înălțimea trăirilor transmise de către oaspeții concertului din acest an vor fi susținute și prin momente de suflet deosebite legate de spiritualitatea acestei sfinte perioade, momente împlinite de către cunoscuții și iubiții actori ai Teatrului Național din TimișoaraAna Maria Cojocaru și Cătălin Ursu.

Vă așteptăm cu drag ca împreună să ne atingem de taina Celui Născut în Betleem pentru ca viața noastră și a lumii din jurul nostru să renască din nou!