Predici si cuvantari audio

Sinaxar

Newsletter Manastirea Partos

construimcatedrala.ro

Sâmbătă, 9 Septembrie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, va avea loc a treia ediție a pelerinajului pe jos de la Mănăstirea Timișeni la cea a Partoșului. Prin această inițiativă se reface simbolic drumul pe care Sfântul Iosif cel Nou l-a parcurs de la Timișoara la Partoș în retragerea sa pentru ultima parte a vieții sale la vechea mănăstire de aici. Se dorește a fi o experiență a înnoirii sufletești, a convertirii dar și o expresie a dragostei și recunoștinței pentru cel care ocrotește mănăstirea aceasta dar și întreaga noastră mitropolie: Sf. Ier. Iosif cel Nou.

Pelerinii se vor întâlni în zorii zilei, la orele 06:00, în fața bisericii din incinta Mănăstirii Timișeni-Sag, unde vor face o rugăciune și vor primi binecuvântarea pentru drum. Călătoria reprezintă o deplasare pe un parcurs de 45 de kilometri ce leagă localitățile Șag-Parța-Petroman-Ciacova-Ghilad-Ofsenița-Banloc și Partoș, unde, ca o frumoasă încheiere, va avea loc o ceremonie de întâmpinare a pelerinilor, un te-deum de mulțumire în biserica mănăstirii și închinarea la moaștele și la mormântul Sfântului Iosif cel Nou.

Participanții la pelerinaj sunt sfătuiți să adopte o ținută potrivită spiritului unei astfel de experiențe și să folosească o încățăminte comodă. Organizatorii vor asigura întregului grup asistență pe toată durata deplasării, înclusiv apa, fructe, medicamente etc. care se vor afla în cele două mașini care vor însoți pelerinii.

Pentru detalii suplimentare vă rugăm sa contactați responsabilii grupului:

CRINA MIATOV: 0751094397
ECATERINA CHIU: 0761684025

Ne-am bucura dacă ați împărtăși cu noi această experiență și v-am fi recunoscători dacă ați povesti și altora despre ea, invitându-i să participe.