Predici si cuvantari audio

Sinaxar

Newsletter Manastirea Partos

construimcatedrala.ro

Încă de la începuturile verii, activitățile și proiectele noastre cu tinerii au fost o prioritate a lucrării pastorale a Mănăstirii de la Partoș. Atât cei mici (17 copii, clasele I-IV) prinși în programul zilnic de meditații Da! pentru școală. Investesc în viitorul meu!, cât și cei mai mari (clasele a VII-a și a VIII-a care s-au pregătit pentru examenul de capacitate), au încheiat activitatea într-un cadru festiv printr-un moment artistic desfășurat la căminul cultural din localitate, în fața a numeroși părinți, bunici sau săteni. Au fost de față și au luat cuvântul la final doamna director a Școlii din Banloc, Prof. Claudia Bilanin, doamnele profesoare pentru ciclul primar, Ecaterina Chiu, Claudia Repaș, Elisabeta Natanticu, Lucia Chiu, precum și doamnele profesoare Simona Stănilă (Timișoara) și Augustina Roman (Reșița), acestea din urmă meditându-i pe copiii absolvenți de gimnaziu.

Le mulțumim din suflet pentru dăruirea și rabdarea arătate în tot acest an școlar în proiectul nostru educațional, dar și pentru prezența și implicarea lor continuă în viața și lucrarea mănăstirii noastre. Cei mici au fost apoi recompensați cu cadouri constând în dulciuri și rechizite școlare.

Tot ca o recompensă pentru această participare la proiect, dar și pentru prezența continuă la lecția de religie duminicală, Lângă inima lui Iisus, tinerii, organizați în două grupe au luat parte la două excursii frumoase la Dunăre și în stațiunea Trei Ape (ambele în județul Caraș-Severin) în cadrul cărora s-au rugat, au participat la mici lecții de religie și de educație civică precum și la activități recreative și distractive.

În timpul verii, timp de două săptămâni, în lunile iulie și august, cei mai mici iau parte la un program de meditații de vară în care citesc și lucrează exerciții din caietele de vacanță, iau parte la activități de abilități practice, se joacă și petrec timp cu folos împreună. În câteva zile fac și lecții de engleză, dar și mici cursuri de „bune maniere”.