Predici si cuvantari audio

Sinaxar

Newsletter Manastirea Partos

construimcatedrala.ro

Un alt eveniment care s-a înscris în calendarul Festivalului Zilele Artei Sacre și care s-a derulat în perioada 19-21 Mai, a fost tabăra de fotografie „Fotopoetica”, coordonată de regizorul Francisc Mraz. Acesta, în anul 2007 a fondat Școala de Fotografie „Fotopoetica”, „ca un mănunchi riguros și viguros de instrumente de compoziție fotografice”, așa cum el însuși ne-a mărturisit. În cei 10 ani de existență școala are aproape 300 de absolvenți și peste 40 de expoziții în spații publice selecte din România și străinătate: București, Zagreb, Lisabona, Budapesta, Sarajevo, Paris, Madrid, Bruxelles etc. Rezultatele taberei de fotografie au fost expuse și explicate comunității în Sala Christiana, duminică, după încheierea Sfintei Liturghii.

Mai amintim că în seara zilei de sâmbătă, 20 Mai, în aceeași locație, în prezența autorului (Francisc Mraz), a avut loc și proiecția filmului „Schitul Pătrunsa de sub Buila”.

Francisc Mraz este absolvent UNATC, București, 1989, autor a peste 50 de filme de mediu și scurt metraj la Sahia Film, TVR, Duna TV, Studio Art a Ministerului Culturii, Trinitas TV. Dintre acestea, 10 filme au fost premiate în diverse competiții cinematografice. Este deținător a 4 importante premii fotografice, a fost membru în multe jurii de film și fotografie, a ținut cursuri la Academia de Arte din Viena și e fondatorul Școlii de Fotografie „Fotopoetica”.