Predici si cuvantari audio

Sinaxar

Newsletter Manastirea Partos

construimcatedrala.ro

Prezența, implicarea și perseverența copiilor din satul Partoș la orele de religie organizate și susținute de sfânta mănăstire în fiecare duminică după-amiază, au fost răsplătite prin organizarea unei frumoase excursii, vineri, 9 septembrie. Un grup de 16 copii însoțiți de doamnele profesoare Claudia Bilanin, Alina Jula și Lucia Chiu de la Școala Generală din Banloc, au vizitat Mănăstirea Sf. Proroc Ilie de la Bocșa - Vasiova, jud. Caraș Severin, unde s-au rugat, au ascultat lucruri frumoase legate de istoria locului, au primit mici daruri și s-au bucurat de liniște sufletească.

De acolo pașii lor s-au îndreptat trecând prin Ocna de Fier spre localitatea Dognecea unde la pensiunea „Colț de Rai” așezată pe marginea frumosului lac au petrecut câteva ceasuri. Au servit prânzul împreună, s-au plimbat cu hidrobicicletele, au vizitat pădurea, s-au jucat, au trăit clipe de tihnă, entuziasm și bucurie.

Au fost momente deosebite în care s-au simțit mai aproape de Dumnezeu și mai aproape unii de alții. Le-au fost astfel răsplătite efortul și dăruirea cu care participă la slujbele bisericești și la ora de religie duminicală (proiectul Lângă inima lui Iisus) și în același timp, au primit un imbold pentru obținerea de rezultate bune la învățătură în noul an școlar.

Mănăstirea noastră organizează în fiecare duminică sub titlul Lângă inima lui Iisus începând cu orele 14.30, la sala Christiana, ora de religie la care participă atât copii din satul Partoș, cât și din afara acestuia și care vin împreună cu părinții lor la slujbele mănăstirii.