Predici si cuvantari audio

Sinaxar

Newsletter Manastirea Partos

construimcatedrala.ro

Urmare a hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române nr. 4992/14 iunie 2016 și în contextul Anului omagial al educației religioase a tineretului creștin-ortodox, în cadrul Sectorului învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Timișoarei, s-a organizat la Mănăstirea Timișeni-Șag, în perioada 15-20 august, tabăra de tineret Tradiție și noutate.

Pe durata taberei, toți participanții au participat la slujbele religioase de la Mănăstirea Timișeni-Șag, dar și la mai multe sesiuni de formare și la workshop-ul Locul și importanța tinerilor în Biserică

Au vizitat de asemenea obiectivele principale din municipiul Timișoara, iar în altă zi au cercetat câteva din mănăstirile importante ale arhiepiscopiei. Între acestea și mănăstirea noastră. Vizita la Partoș a fost cu atât mai semnificativă, cu cât anul acesta se împlinesc 360 de ani de la naștrerea în Cer a Sfântului Iosif cel Nou și 60 de ani de la canonizarea sa.

Tinerii au vizitat cele două biserici, s-au închinat  mormântului Sf Ierarh, au primit de la părintele stareț informații despre istoria locului și viața sfântului, au cercetat Centrul Social al mănăstirii și au servit acolo, într-o atmosferă frumoasă și destinsă, prânzul.

Tabăra de tineret Tradiție și noutate se desfășoară la nivelul fiecărui centru mitropolitan din țară al Patriarhiei Române cu beneficiari din fiecare eparhie – tineri cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani. Proiectul are ca obiective: familiarizarea tinerilor cu specificul fiecărei zone, cunoașterea culturală și a tradițiilor specific spațiului ortodoxiei românești, oferirea unui cadru propice dezvoltării personale a tinerilor.