Predici si cuvantari audio

Sinaxar

Newsletter Manastirea Partos

construimcatedrala.ro

Alături de Școala de duminică cu adulții desfășurată în biserică la scurt timp după săvârșirea Sfintei Liturghii și susținută de starețul mănăstirii, s-a inițiat începând cu luna iunie a.c. și derularea unui proiect catehetic dedicat copiilor – o altă „școală de duminică” la care participă cei mai tineri -  proiect intitulat sugestiv Lângă inima lui Iisus. Întâlnirea cu micii creștini are loc, cum s-a și spus deja, tot în ziua de duminică, cu începere de la orele 14.30, la sala Christiana a Centrului Social. Cei care participă sunt copii din Partoș, dar și din Timișoara sau alte localități și care vin însoțiți de părinți sau rude pentru a petrece, începând cu Sf. Liturghie, o zi frumoasă la mănăstire.

Într-o formă degajată și atractivă tinerii primesc de la părintele sau dascălii invitați cunoștințe fundamentale legate de viața duhovnicească, de trăirea responsabilă în Biserică, de relațiile dintre ei și lumea din jur. Metodele interactive de învățare, jocul își au locul lor binevenit. Preocuparea pentru generațiile mai tinere este foarte importantă întrucât ei sunt credincioșii de mâine, cei care vor purta stindardul credinței prin vremurile care vor veni.

Implicarea lor din această vară va fi răsplătită printr-o excursie de o zi și cadouri constând în rechizite școlare și dulciuri, oferite la început de an școlar ca motivare pentru întreprinderea unui efort susținut în vederea obținerii unor rezultate cât mai bune la învățătură. Proiectul va continua și după începutul anului școlar, el având un caracter permanent.